• Condédreef 20
  • 8500 Kortrijk
  • België
  • +32 0498/42 42 42

Hypnokids

Hypnose voor kinderen (vanaf 4 jaar)

 

Kinderen staan nog heel erg open voor invloeden en nieuwe zaken door hun open geest, zij hebben nog geen werkzame ‘kritische factor’.

Het aanvaarden van suggesties, elke gebeurtenis heeft voor een kind een groot effect. Hierdoor kan er vrij makkelijk ongewenste gewoontes en/of ongewenst gedrag ontstaan.

De oorzaak weten ze vaak zelf helemaal niet meer, de suggesties die komen van de zorgfiguur, de ouders, de grootouders, familie, schooljuf, etc.

Het doet er ook helemaal niet toe van wie, we hebben die niet nodig om op te lossen.

 

Essentieel is de motivatie van het kind. Heeft het kind er last van?

Het kind heeft een probleem, niet wanneer je als ouder iets niet leuk gaat vinden, als het kind er voordeel uithaalt en geen last van heeft.

Een kind ‘pushen’ heeft geen zin, het mag nog zo verleidelijk zijn. 

De sessie is meteen het grote geschenk, koop geen cadeau na de behandeling, deze beloning zit in het oplossen van het probleem.

De behandeling ervaren de kinderen als leuk.

 

De hypnose behandeling

 

Wij beginnen met het gesprek, kind en de ouders of voogd, adoptieouders. Ik wil het gesprek zoveel mogelijk met het kind zelf, de ouders mogen aanvullingen geven; ook hier heeft ‘pushen’ geen zin; vaak wil het kind iets vertellen.

Vaak zal er iets verteld worden vanuit de eigen leefwereld, vanuit het perspectief hoe zij het zien, niet in de woorden, vaak de belevenis.

Het kind voelt en soms zijn daar geen zinnen voor.Als het kind erg verlegen is, mag de ouder overnemen. Wel is het zoveel mogelijk de bedoeling de essentie naar voor te laten komen.

 

Lichte hypnose, lichte trance, open ogen en waak hypnose

 

Kinderen hebben zoals boven vermeld tot hun twaalf jaar een minder ontwikkelde kritische factor. Hierdoor kom je sneller bij het onderbewuste. Daardoor brengen wij hen niet naar een diepe hypnose maar een lichte trance volstaat. We gaan naar een voorstelling, net als een mooie droom waar we ze in een diepe ontspanning door laat gaan.

 

Tussen 12 en 17 jaar komen we in de diepere fase van hypnose

 

De kinderen gaan net zoals de volwassenen in een diepere trance. Kinderen ervaren het als prettig en leuk. Als het kind veel energie heeft kan het zich wat moe voelen na de sessie.

 

Richtlijnen

 

Het aantal sessies: van 4 tot 12 jaar, starten met 2 sessies, reken op 3-5 sessies(afhankelijk hoe groot of klein het probleem is)

Kinderen vanaf 12 jaar, meestal zijn 1-2 sessies voldoende op 1 onderwerp

Dit zijn gemiddelden en geven enkel een indicatie, wanneer het kind nagels bijt en buikpijn heeft en last heeft van bedplassen dan zal elke issue afzonderlijk besproken worden.

 

About

Hypnose zelf is geen therapie. Het opwekken van een trance staat zou wel kunnen gebruikt worden om veranderingen in je leven aan te brengen. Door middel van hypnose zou contact gemaakt kunnen worden met het onderbewustzijn. Zo kan informatie worden verkregen die het gewone bewustzijn tegengehouden wil. Deze blokkade zou het oplossen van problemen en klachten in de weg staan. Het opheffen van deze blokkades kan effectief gebeuren door de daaraan ten grondslag liggende oorzaak aan te pakken door zelfwerkzaamheid, zelfreflectie en verwerking van de oorzaak (het trauma oplossen of de verkeerde zienswijze bijstellen).

Een voorbeeld: ik ben verslaafd aan suiker, na de eerste sessie: ik heb controle over suiker; ik bepaal zelf wanneer ik suiker eet. Kies wat jij graag wil NU. Verlangen en wensen zijn mooi, bereik je ook het doel? Een kilo minder? Stoppen met roken? Goed slapen? Welke blokkade houd je tegen om doelen te bereiken?
Wij geven jou de kans om alles op te lossen. Zorg in de eerste plaats dat je een goed gevoel hebt. Neem tijd voor wat echt belangrijk is.

Elke sessie ( anderhalf uur ) begint met de zandloper: 15 minuten voorgesprek.
Hierna volgt de inductie, verdieping en suggestie. Elke hypnose is een zelfhypnose, wil jij veranderingen? OK, ik toon je de weg.
Enkel jij kan veranderen, elke beslissing neem jijzelf! Met hypnose ga je elke blokkade uit de weg en verander jij jezelf.

Simpel toch? Stop het verleden in een doosje en ga aan de slag. Beslis wanneer de tijd rijp is!

Skills

Webdesign

PHP

HTML / CSS

JavaScript