• Condédreef 20
  • 8500 Kortrijk
  • België
  • +32 0498/42 42 42

Kritische Factor of waarom kan ik zelf niet veranderen?

Wat is de kritische factor? Het deel dat hypnose zal omzeilen.

Om het eenvoudig te verklaren: de kritische factor is het deel van het menselijk brein dat jou tegenhoudt om te veranderen en beslist of informatie als waarheid mag toegelaten worden in het onderbewustzijn. Met andere woorden: blijf ik dezelfde dingen doen of ga ik veranderen?

Het heeft controle of deze informatie verenigbaar is met je overtuigingen, dan pas laat de kritische factor toe en aanvaard het nieuwe gewoonten.

Indien deze nieuwe informatie niet verenigbaar is, zal het deze afwijzen en niet toelaten om te veranderen in het onderbewustzijn.

Kort: jouw kritische factor maakt het verschil.

Het positieve en negatieve van de kritische factor

Eerst even het positieve van de kritische factor

Indien je er géén had kon iedereen jou beïnvloeden.

Je zou niet kunnen kiezen welke informatie waar of niet waar is.

Je zou elke suggestie van anderen uitvoeren en als waarheid aannemen.

Het negatieve van de kritische factor

Voorbeeld: Ik wil minder eten en minder wegen en toch lukt mij niet. Ik weet dat roken ongezond is en toch rook ik verder. Ik drink teveel alcohol en drink nog steeds.

De kritische factor kan elke verandering tegenwerken; zodat iemand niet kan vermageren, niet roker zijn, alcohol onder controle hebben.

Als het ware kan deze kritische factor “stoorzender” zijn om een aangenamer en leuker te genieten van het leven en alles onder controle te hebben.

“Een reden” voor dit is: de kritische factor kan zeer weerspannig zijn om te veranderen. Het heeft goede bedoelingen. Het wil jou beschermen en alles ‘ homeostasis ‘ houden ( def. Eigenschap van organismen om inwendig het fysiologisch evenwicht te bewaren bij verstoring).

Bijvoorbeeld het handhaven van de lichaamstemperatuur op ongeveer 36,7º Celsius, ook al is de buitentemperatuur lager of hoger.

Ook het handhaven van de zuurgraad van het bloed, calciumgehalte en bloedsuikergehalte zijn hier belangrijke voorbeelden hiervan…

Met andere woorden: alles comfortabel houden en de dingen vasthouden zoals ze altijd geweest zijn.

Het doet dit om te overleven.

Liever bij het oude bekende dan bij het nieuwe onbekende.

Dus zal de kritische factor niet snel iets of iemand de boot laten kantelen als het zijn zin kan doen.Wat een koppig ding!

Dan vragen wij ons allen af: waarom zo moeilijk doen als het ook makkelijker kan?

Ook zijn we elke dag op zoek naar nieuwe technieken…

 

 

About

Hypnose zelf is geen therapie. Het opwekken van een trance staat zou wel kunnen gebruikt worden om veranderingen in je leven aan te brengen. Door middel van hypnose zou contact gemaakt kunnen worden met het onderbewustzijn. Zo kan informatie worden verkregen die het gewone bewustzijn tegengehouden wil. Deze blokkade zou het oplossen van problemen en klachten in de weg staan. Het opheffen van deze blokkades kan effectief gebeuren door de daaraan ten grondslag liggende oorzaak aan te pakken door zelfwerkzaamheid, zelfreflectie en verwerking van de oorzaak (het trauma oplossen of de verkeerde zienswijze bijstellen).

Een voorbeeld: ik ben verslaafd aan suiker, na de eerste sessie: ik heb controle over suiker; ik bepaal zelf wanneer ik suiker eet. Kies wat jij graag wil NU. Verlangen en wensen zijn mooi, bereik je ook het doel? Een kilo minder? Stoppen met roken? Goed slapen? Welke blokkade houd je tegen om doelen te bereiken?
Wij geven jou de kans om alles op te lossen. Zorg in de eerste plaats dat je een goed gevoel hebt. Neem tijd voor wat echt belangrijk is.

Elke sessie ( anderhalf uur ) begint met de zandloper: 15 minuten voorgesprek.
Hierna volgt de inductie, verdieping en suggestie. Elke hypnose is een zelfhypnose, wil jij veranderingen? OK, ik toon je de weg.
Enkel jij kan veranderen, elke beslissing neem jijzelf! Met hypnose ga je elke blokkade uit de weg en verander jij jezelf.

Simpel toch? Stop het verleden in een doosje en ga aan de slag. Beslis wanneer de tijd rijp is!

Skills

Webdesign

PHP

HTML / CSS

JavaScript