• Condédreef 20
  • 8500 Kortrijk
  • België
  • +32 0498/42 42 42

Simpson Protocol

Het Simpson Protocol is een stap in de richting van nog meer intense beleving van hypnose. Een soort euforische staat waarbij men nog minder gevoelig is voor prikkels van buitenaf.

Ik zie een collega hypnotiseur in die ” Esdaile “, hypnotische trance staat gaan. Op dat moment valt elke beweging en geluid van de buitenwereld weg, niet belangrijk. Je zou het kunnen omschrijven als een welbevinden in bubbel van zalig en goed gevoel met alle aandacht naar zichzelf. Wij staan met een tiental personen in een cirkel en stellen vragen… verwondering. Ja, hier wil ik mee aan de slag gaan.

Het Simpson Protocol is oorspronkelijk van Ines Simpson, zelf heb ik de opleiding bij Christophe Dierickx gevolgd.

Deze benadering van het menselijk lichaam, de menselijke geest, de besturingsprogramma’s die werkzaam zijn, toe te passen in alle aspecten van het leven.

Door deze methode, staan wij (hypnotherapeut), toe aan de klant om met niet conversationele hypnose, naar de oorzaken van bepaalde herhaaldelijke lasten of problemen in het leven, een nieuwe wending te laten geven, zonder meer een detail te krijgen van de “het probleem”.

Wij kunnen als mens, alleen toestaan dat veranderingen gebeuren, enkel wanneer wij dit zelf willen.

Waarom zouden dan mensen op zoek gaan naar externe middelen? Wij zijn gemaakt door een perfect systeem, om zelf de balans te maken, ons lichaam sterker te maken, onszelf rust te geven, en uiteraard nog zoveel meer.

Dan is de vraag; wat is jouw probleem? Zit jij vast in een patroon van angst? Zit jij met het probleem van gewichtscontrole? Zit jij met een huidaandoening?

Mijn antwoord: Jij kan je eigen lichaam genezen. Ik geef een voorbeeld.

Ik ben moe, ik wil uitrusten, ik beslis even op bed te gaan liggen…

Besluit: ik ga niet op bed liggen, als kind mocht dit niet overdag want: rusten = niets doen = schuldgevoel.

Ik ga wat werken in de tuin, ik vertel aan de partner en kinderen, als zij mij nodig hebben, roep mij!

Wees maar zeker = iemand roept jou….Doel behaald? Neen.

Wat als jij nu met dit Simpson Protocol wél tot resultaat komt?

Om uit te rusten ga ik:

In de zetel  half uur rusten.

Een uur in de natuur wandelen.

Alle media uitzetten, tablet, smartphone, computer en een boek lezen.

Een half uur fietsen.

Voor mezelf zorgen, genieten van een douche.

Tijd maken om een hobby uit te oefenen.

In de eerste plaats voor mezelf zorgen en grenzen stellen aan noden van anderen.

Het loslaten van overtuigingen lijkt makkelijk, toch vallen mensen vaak opnieuw in hetzelfde patroon. Blijken ze vast te komen zitten.

 

Wat is het Simpson Protocol nu precies?

De sleutel tot Simpson Protocol is dat de hypnotiseur de kans krijgt om te communiceren met de klant terwijl zij in een zeer diepe staat van Hypnose zijn (bv. Esdaile) met andere woorden, toegang tot de meest krachtige delen van hun brein; dat altijd werkt voor het ultieme welzijn van de klant.

De klant doet haar/zijn eigen innerlijk werk met de leiding van de Hypnotiseur om hen te helpen wat het probleem ook is, op te lossen dat hen stoort.

Er is geen noodzaak voor de klant om hun “issue” te vertellen. Hun brein heeft weet van “het issue” – en dit is voldoende voor het Simpson Protocol.

Dit haalt het bewuste (en het veroordelen door de geest ervan) de hypnotiseur uit de vergelijking. en staat de Klant haar/zijn eigen mentale middelen/kracht om de evaluatie te maken en het veranderwerk van binnenuit. Dit is de methode om in meest zuivere zin van het woord, het accuraatst en de meest juiste oplossing en verandering voor dit specifieke probleem in elke klant, dit is nog meer klantgericht en wat de klant kracht geeft.

De Klant haar/zijn eigen geest leidt  waar en waarop zal gewerkt worden en doet het werk intern en volledig privé wanneer dit het hoogst noodzakelijk is. Dit is het grote voordeel voor veel klanten die niet wensen hun problemen bloot te stellen aan iemand anders, ten gevolge van privéproblemen.

About

Hypnose zelf is geen therapie. Het opwekken van een trance staat zou wel kunnen gebruikt worden om veranderingen in je leven aan te brengen. Door middel van hypnose zou contact gemaakt kunnen worden met het onderbewustzijn. Zo kan informatie worden verkregen die het gewone bewustzijn tegengehouden wil. Deze blokkade zou het oplossen van problemen en klachten in de weg staan. Het opheffen van deze blokkades kan effectief gebeuren door de daaraan ten grondslag liggende oorzaak aan te pakken door zelfwerkzaamheid, zelfreflectie en verwerking van de oorzaak (het trauma oplossen of de verkeerde zienswijze bijstellen).

Een voorbeeld: ik ben verslaafd aan suiker, na de eerste sessie: ik heb controle over suiker; ik bepaal zelf wanneer ik suiker eet. Kies wat jij graag wil NU. Verlangen en wensen zijn mooi, bereik je ook het doel? Een kilo minder? Stoppen met roken? Goed slapen? Welke blokkade houd je tegen om doelen te bereiken?
Wij geven jou de kans om alles op te lossen. Zorg in de eerste plaats dat je een goed gevoel hebt. Neem tijd voor wat echt belangrijk is.

Elke sessie ( anderhalf uur ) begint met de zandloper: 15 minuten voorgesprek.
Hierna volgt de inductie, verdieping en suggestie. Elke hypnose is een zelfhypnose, wil jij veranderingen? OK, ik toon je de weg.
Enkel jij kan veranderen, elke beslissing neem jijzelf! Met hypnose ga je elke blokkade uit de weg en verander jij jezelf.

Simpel toch? Stop het verleden in een doosje en ga aan de slag. Beslis wanneer de tijd rijp is!

Skills

Webdesign

PHP

HTML / CSS

JavaScript