• Condédreef 20
  • 8500 Kortrijk
  • België
  • +32 0498/42 42 42

Wie zijn we?

Ik ben Werner Van Laere, Hypnotherapeut te Kortrijk.

Ik maak gebruik van technieken zoals: hypnose, hypnotherapie, fascinatie, magnetisme, mesmerisme om resultaten te behalen.

Problemen zoals roken, overgewicht, stress, drankmisbruik te verhelpen.

Van trauma naar emoregulatie.

Er zijn zoveel misverstanden omtrent “hypnose”, iedereen kent wel de beelden van de hypnose op het lokale feestje of schoolpodium; waar iemand als een kip gaat rondlopen.

Wat voel ik dan bij hypnose, graag toch even verduidelijken:

Hoe voelt hypnose?

Dat is een vraag die ik als hypnotherapeut vaak krijgt. En natuurlijk wil ik al dan een goed antwoord geven. Het is belangrijk om het goed uit te kunnen leggen zodat het de client helpt om het beter te begrijpen.

Dus wat ik mijn cliënten vertel …… het is een gemakkelijke vraag, echter het antwoord is niet zo eenvoudig.

De ervaring van hypnose is voor iedereen anders.
Ook kan hypnose iedere keer anders aanvoelen.

Er is geen sluitend antwoord.

Als het voor iedereen anders is, hoe kan ik iemand dan vertellen hoe hypnose voelt?

Het antwoord is duidelijk: Ik vertel hoe het zou kunnen voelen. Wat je kan ervaren. Wat de meeste mensen ervaren. Ik geef voorbeelden van ervaringen die zijn die door andere mensen, cliënten, zijn verteld.

Hoe zou het kunnen voelen:

Helemaal in gedachten verzonken zijn.
Supergoed gefocust voelen op een bepaalde gedachte of idee.
Ontspannen en vredig voelen.
Diepe, diepe rust.

Ook is de hypnotische staat niets nieuws.

Dagelijks ga je in trance, zelfs meerdere keren per dag.

Denk maar eens aan het volgende; je leest een boek en gaat helemaal op in het verhaal. Je hoort niet dat er iemand de kamer komt binnenlopen en pas als diegene tegen je gaat praten schrik je op uit je verhaal en uit je trance. Ook dagdromen is een vorm van trance.

Hypnose is een andere staat van bewustzijn, met een belangrijk punt, dat je je de hele tijd bewust bent van alles wat er gebeurt en gezegd wordt.

Wat betekent:

Je weet alles wat er gebeurt – het is geen slaap.
Je hebt misschien je ogen gesloten, maar je kunt nog steeds horen en voelen wat er om je heen gebeurt.
Je zit comfortabel in een ontspannen houding.
Je ademhaling kan vertragen en uw spieren kunnen ontspannen.
Je gevoel voor tijd kan worden vervormd, zodat de sessie voorbij lijkt te vliegen.

Een aangename onderbreking van de stress en spanningen van het dagelijks leven.

En dat is precies hoe het zou moeten aanvoelen. Ontspannend, plezierig, rustgevend. Een kans om op adem te komen en je zorgen voor een korte tijd opzij te zetten.

Als je tijdens hypnose met bijzonder traumatische of onderdrukte emoties te maken hebt, kan je deze emoties opnieuw ervaren, maar slechts zeer kort. Ik ben een ervaren hypnotiseur en weet hoe ik je door je sessie moet leiden, zodat het niet te overweldigend wordt, waardoor je de kans krijgt om veilig los te komen en te genezen van het bijbehorende trauma. En dat lucht op en geeft ruimte.

Maar zoals hierboven vermeld, is het voor iedereen anders. Sommige mensen ervaren een gevoel van zwaarte of gevoelloosheid, bijna alsof ze niet kunnen bewegen. Anderen voelen zich gewichtloos, zo licht als een ballon, bijna alsof ze zweven. Dus hoe kunnen deze verschillen zo gevarieerd zijn?

In hypnose kan iemands ademhaling versnellen of vertragen. Het hangt af van de persoon en hoe ze reageren. Het kan ook afhangen van het feit of ze al dan niet zijn gehypnotiseerd.

Voor beginners kan het soms een beetje spannend zijn, terwijl meer ervaren mensen waarschijnlijk meer ontspannen zullen zijn over het geheel. Onthoud dat hypnose – in trance gaan – een manier is om bewust je bewuste brein te ontspannen. De spiertrekkingen die kunnen plaatsvinden komen van het autonome zenuwstelsel dat het lichaam overneemt en zijn onvrijwillig, ze komen vanuit je onbewuste brein, en dat is precies waar je wilt zijn.

Het onbewuste brein is onze bibliotheek.

Daar zijn al onze verhalen en films opgeslagen. Daar liggen de antwoorden op onze vragen. Daar kunnen problemen en trauma’s opgelost worden. Dat is het werkveld van de hypnotherapeut. En om daar te komen is een staat van trance (hypnose) nodig.

Tijdens mijn hypnose sessies neem ik je eerst mee naar jouw innerlijke veilige plek, die plek daar, diep vanbinnen, waar je rust voelt en ervaart. Waar je helemaal jezelf kan zijn. Jouw plek, plaats, waar je tot rust kunt komen en waar je naar terug kan keren mocht het nodig zijn. Zodra we deze plek gevonden hebben, en je hebt ervaren hoe het voelt om daar te zijn, jouw eigen rust en ontspanning te voelen, pas dan gaan we verder op om jouw hulpvraag aan te pakken, op te lossen. En ook dat doen we samen vanuit rust en vertrouwen.

Hypnose is een bijzondere staat van zijn, een waardevolle therapie waar ik dankbaar voor ben dat ik deze methode mag inzetten bij cliënten die in mijn praktijk komen.

Dankzij hypnose leven mensen gelukkiger, meer bewust, hebben ze aandacht voor de kleine dingen van het leven en genieten.

  • Werner Van Laere
    WernerHypnotherapist

    Ik ben niet de eerste die geloof in de kracht van het brein en het onderbewuste, maar doe het beter dan ooit tevoren in mijn leven en hoe werkt dit voor JOU?

  • Jij staat op het punt om een nieuwe wereld te ontdekken…