• Condédreef 20
  • 8500 Kortrijk
  • België
  • +32 0498/42 42 42

Wie zijn we?

Ik ben Werner Van LaereHypnotherapeut in Vlaanderen. De huidige werkomgeving

Ik maak gebruik van technieken zoals: hypnose, hypnotherapie, fascinatie, magnetisme en mesmerisme om resultaten te behalen.

Ik kan je helpen bij problemen zoals roken, overgewicht, stress, drankmisbruik…

Er zijn behoorlijk wat misverstanden omtrent ‘hypnose’ zoals tijdens een feestje of op een podium rondlopen als een kakelende kip. Dit geeft een vertekend beeld en daarom wil ik toch verduidelijken wat hypnose is en hoe dit voelt.

Hoe voelt hypnose?

Wil je meer tot rust komen?

Ben je druk bezig, met je werk, je gezin, je hobby’s, je vriendenkring? Wil je uitblinken op je werk, een goede ouder zijn voor je kinderen, sportief en sociaal zijn, maar ervaar je dit als belastend? Voel je dat het soms allemaal een beetje te veel wordt, dat je je niet meer optimaal kunt ontspannen? Dit is mogelijk een gevaarlijke situatie, want te intense en te langdurige stress leidt tot tal van gezondheidsklachten en een toestand van totale uitputting. Ontspanning, vakantie, meditatie, relaxatieoefeningen zijn niet meer voldoende om tot rust te komen? Het is mogelijk dat je in ‘overdrive’ aan het gaan bent.

Laat het niet te ver komen! Als stress je leven gaat overheersen, word je minder scherp, maak je meer fouten, gaan je werkprestaties achteruit en ondermijn je je gezondheid. In hoeverre beheerst stress jouw bestaan? Onze stresstest geeft je inzicht in de invloed van stress op je leven.

Ook kan hypnose iedere keer anders aanvoelen.

De voordelen:

 Ontspannen, zen, gelukkig, goed gevoel, vredig, respectvol, liefdevol, zacht, rust in mijn hoofd, goed in mijn vel

De hypnotische staat is niets nieuws.

Dagelijks ga je in trance, zelfs meerdere keren per dag, zonder het zelf te beseffen.

Je gaat helemaal op in een boek, muziek, film… en je bent hierin zo diep verzonken dat je het niet hoort als iemand de kamer binnenkomt, je schrikt op als iemand tegen je praat.

Ook dagdromen is een vorm van trance.

Hypnose is een andere staat van bewustzijn met volgend belangrijk punt: je blijft je de hele tijd bewust van alles wat er rond jou gebeurt en wordt gezegd.

Wat betekent:

Je weet alles wat er gebeurt – het is geen slaap.
Je hebt misschien je ogen gesloten, maar je kunt nog steeds horen en voelen wat er om je heen gebeurt.
Je zit comfortabel in een ontspannen houding.
Je ademhaling kan vertragen en je spieren kunnen ontspannen.
Je gevoel voor tijd kan worden vervormd, zodat de sessie voorbij lijkt te vliegen.

Een aangename onderbreking van de stress en spanningen van het dagelijks leven.

En dat is precies hoe het zou moeten aanvoelen. Ontspannend, plezierig, rustgevend. Een kans om op adem te komen en je zorgen voor een korte tijd opzij te zetten.

Als je tijdens hypnose met bijzonder traumatische of onderdrukte emoties te maken hebt, kan je deze emoties opnieuw ervaren, maar slechts zeer kort. Als ervaren hypnotiseur weet ik hoe ik je door je sessie moet leiden, zodat het niet te overweldigend wordt. Daardoor krijg je de kans krijgt om veilig los te komen en te genezen van het bijbehorende trauma. Dat lucht op en geeft ruimte.

Maar, zoals hierboven vermeld, is het voor iedereen anders. Sommige mensen ervaren een gevoel van zwaarte of gevoelloosheid, bijna alsof ze niet kunnen bewegen. Anderen voelen zich gewichtloos, zo licht als een ballon, bijna alsof ze zweven. Hoe kunnen deze verschillen zo gevarieerd zijn?

In hypnose kan iemands ademhaling versnellen of vertragen. Het hangt af van de persoon en hoe hij /zij reageert. Het kan ook afhangen van het feit of ze al dan niet zijn gehypnotiseerd.

Voor beginners kan het soms een beetje spannend zijn, terwijl meer ervaren mensen waarschijnlijk meer ontspannen zullen zijn over het geheel. Onthoud dat hypnose – in trance gaan – een manier is om bewust je bewuste brein te ontspannen. De spiertrekkingen die kunnen plaatsvinden komen van het autonome zenuwstelsel dat het lichaam overneemt en zijn onvrijwillig. Ze komen vanuit je onbewuste brein en dat is precies waar je wilt zijn.

Het onbewuste brein is onze bibliotheek:

In ons onderbewustzijn zijn al onze verhalen en films opgeslagen. Daar liggen de antwoorden op onze vragen. Daar kunnen problemen en trauma’s opgelost worden. Het onderbewustzijn is het werkveld van de hypnotherapeut. Om daar te komen is een staat van trance (hypnose) nodig.

Tijdens mijn hypnose sessies neem ik je eerst mee naar jouw innerlijke veilige plek, die plek daar, diep vanbinnen, waar je rust voelt en ervaart. De plek waar je helemaal jezelf kan zijn. Jouw plek, jouw plaats, waar je tot rust kan komen en waar je naar terug kan keren mocht het nodig zijn. Zodra we deze plek gevonden hebben, en je hebt ervaren hoe het voelt om daar te zijn, zodra je jouw eigen rust en ontspanning voelt, pas dan gaan we verder om jouw hulpvraag aan te pakken en op te lossen. Ook dat doen we samen vanuit rust en vertrouwen.

Hypnose is een bijzondere staat van zijn, een waardevolle therapie.

Ik ben erg dankbaar dat ik deze methode mag inzetten bij cliënten die in mijn praktijk komen.

Dankzij hypnose leven mensen gelukkiger, meer bewust, hebben ze aandacht voor de kleine dingen van het leven en genieten ze hiervan.

Ik ben niet de eerste die gelooft in de kracht van het brein en het onderbewuste en doe het beter dan ooit tevoren in mijn leven. En hoe werkt dit voor JOU?

Jij staat op het punt om een nieuwe wereld te ontdekken …

  • Werner Van Laere
    WernerHypnotherapist

    Ik ben niet de eerste die geloof in de kracht van het brein en het onderbewuste, maar doe het beter dan ooit tevoren in mijn leven en hoe werkt dit voor JOU?

  • Jij staat op het punt om een nieuwe wereld te ontdekken…