• Condédreef 20
 • 8500 Kortrijk
 • België
 • +32 0498/42 42 42

De Nervus Vagus

Nervus Vagus

Mensen hebben twaalf paar zenuwen die beginnen in de hersenen.

Van al deze zenuwen is deze “tiende zenuw” een belangrijke als het betreft “gezondheid”

De Nervus Vagus is een onderdeel van het parasympatisch zenuwstelsel en heeft een erg interessante taak.

Het is de zenuw die je helpt te ontspannen en een volledige rust en ontspanning brengt.

Bovendien helpt hij je te genieten van een gevoel van welzijn dat essentieel is voor een betere levenskwaliteit.

Mensen hebben last van externe prikkels: stress van collega’s, het werk, gezin, familie of kennissen die heel veel aandacht vragen.

Er zijn acht commando’s die gaan van de organen naar de hersenen en slechts twee die gaan van de hersenen naar het lichaam.

De “Nervus Vagus” stuurt verbindingen naar de volgende organen:

 1. De keelholte
 2. Slokdarm
 3. Luchtwegen
 4. Hart
 5. Maag
 6. Pancreas
 7. Lever

De zenuw komt ook voorbij slagaders en vezels in het lichaam.

Wat doet de “Nervus Vagus” voor Ons lichaam?

Volgende zaken:

Hij regelt zowat de rust en de spijsvertering, wanneer eten in verteringsproces gaat en er loopt iets fout, zal van de organen een signaal teruggezonden worden naar het hoofd en kan dat problemen gaan geven.

 

Zoals:

 1. Migraine
 2. Hoofdpijn
 3. Fibromyalgie
 4. Ontstekingen allerlei
 5. Epilepsie
 6. Depressie
 7. Burn-out
 8. Ziekte van Crohn (zie medische info)
 9. De dag van vandaag wordt we echter meer en meer geconfronteerd met drukte en stress: stress op het werk, in het verkeer of in het privéleven Het ‘gaspedaal’ wordt steeds een beetje meer ingetrapt. Deze vraag naar extra activiteit is gekoppeld aan overmatige activiteit in het orthosympathische zenuwstelsel. Het veroorzaakt op lange termijn een scheve maar stabiele balans tussen het orthosympathische en het parasympatische zenuwstelsel. Dit leidt tot een verstoord evenwicht van het interne milieu.
 10. Wat is het gevolg van voortdurend op het gaspedaal te drukken? Wetenschappelijke onderzoeken wijzen aan dat veel ‘moderne’ ziektes veroorzaakt worden door de verstoring van de balans van het autonome zenuwstelsel. De invloed van het orthosympathische zenuwstelsel ten kosten van het parasympatische zenuwstelsel is daarbij te groot. Angst, depressie, stress, chronische spierspanning, hartproblemen, slaapproblemen en hoge bloeddruk zijn veel voorkomende gevolgen.

 

 

 • Nervus Vagus “Parasympatische deel” geeft je gevoeligheid
 • Stimuleert de spieren van de stemholte en communicatie
 • Ademhaling onder controle houden
 • Regelen van de functies van de organen
 • Nervus Vagus “Sympathische deel” geeft oerinstinct weer in lichaam, vechten, vluchten of bevriezen, stress, etc.
 • Bloedstroom versnellen naar spieren, adrenaline

Wat heeft een mens nodig? Wel je hebt ze allebei nodig en wanneer een mens gaat slapen: een balans of evenwicht van beide; gevolg: slapen met stress; uit balans; slecht slapen.

Stel je eens voor dat je de trappen oploopt; je bent boven dan gaat het sympathische deel gecompenseerd worden door het parasympatische deel en duwt je inspanningen, hartslag en pols naar beneden om naar rust te gaan, net als in golfbewegingen…

Als het parasympatische deel niet goed werkt dan creëert het problemen in tot rust komen, spijsvertering, en andere zaken die niet gezond zijn.

Ik ga reeds vier manieren uitleggen om het Parasympatische deel te activeren hier weergeven, eenvoudige en effectieve methodes die werken; zijn deze niet afdoende dan is er nog een oefening verderop en/of onder hypnose.

 1. Ademhalingsoefeningen zijn zeer goed voor jou. Deze zijn aan te leren in de praktijkruimte op maat.
 2. Lange wandelingen maken, ervoor zorgen dat er veel zuurstof binnen komt en verbetering van het parasympatische systeem.
 3. Kalium, zit in: https://www.gezondheidsnet.nl/bloeddruk/waar-zit-kalium-in
 4. Magnesium, zit in: https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/magnesium.aspx
 5. Natrium, zit in: https://www.etos.nl/advies/mineralen/natrium/
 6. Acupressuur
 7. Stopt ook de hik…

 

Na het eten van een grote maaltijd krijg je het gevoel van vermoeidheid, als een soort slaperigheid waardoor je op de bank wil gaan liggen of een uiltje wil vangen. Dit gevoel wordt gecontroleerd door de nervus vagus.

 

Het lichaam heeft veel energie nodig om het eten te verteren, het lichaam stuurt de onmiddellijke boodschap om te gaan liggen en rusten, meer en meer mensen negeren deze signalen…

 

NU IETS HEEL BELANGRIJK, DE NERVUS VAGUS CONTROLEERT: IMMUUNSYSTEEM, VERNIEUWING VAN CELLEN, GEEFT VERZADIGD OF EEN VOLDAAN GEVOEL BIJ DE MAALTIJD

 

AANGEZIEN HIJ VERBONDEN IS MET HET VERTERINGSSYSTEEM IS DIT DE REGELAAR DIE JE VERTELD WANNEER JE GENOEG HEBT EN STUURT JE EETLUST WANNEER JE GESTRESST BENT.

 

De nervus vagus helpt je op het volgende gebied: verzadigd zijn, je lichaamsgewicht, je angst of gebrek eraan, ontspanning.

 

About

Hypnose zelf is geen therapie. Het opwekken van een trance staat zou wel kunnen gebruikt worden om veranderingen in je leven aan te brengen. Door middel van hypnose zou contact gemaakt kunnen worden met het onderbewustzijn. Zo kan informatie worden verkregen die het gewone bewustzijn tegengehouden wil. Deze blokkade zou het oplossen van problemen en klachten in de weg staan. Het opheffen van deze blokkades kan effectief gebeuren door de daaraan ten grondslag liggende oorzaak aan te pakken door zelfwerkzaamheid, zelfreflectie en verwerking van de oorzaak (het trauma oplossen of de verkeerde zienswijze bijstellen).

Een voorbeeld: ik ben verslaafd aan suiker, na de eerste sessie: ik heb controle over suiker; ik bepaal zelf wanneer ik suiker eet. Kies wat jij graag wil NU. Verlangen en wensen zijn mooi, bereik je ook het doel? Een kilo minder? Stoppen met roken? Goed slapen? Welke blokkade houd je tegen om doelen te bereiken?
Wij geven jou de kans om alles op te lossen. Zorg in de eerste plaats dat je een goed gevoel hebt. Neem tijd voor wat echt belangrijk is.

Elke sessie ( anderhalf uur ) begint met de zandloper: 15 minuten voorgesprek.
Hierna volgt de inductie, verdieping en suggestie. Elke hypnose is een zelfhypnose, wil jij veranderingen? OK, ik toon je de weg.
Enkel jij kan veranderen, elke beslissing neem jijzelf! Met hypnose ga je elke blokkade uit de weg en verander jij jezelf.

Simpel toch? Stop het verleden in een doosje en ga aan de slag. Beslis wanneer de tijd rijp is!

Skills

Webdesign

PHP

HTML / CSS

JavaScript