Virtuele maagring!

 

Wat is een maagband, maagring of gastric bypass?

 

Een maagband oftewel maagring wordt geplaatst rondom de maag, om deze kleiner te maken. Een maagbandje is voornamelijk geschikt voor mensen met morbide obesitas (BMI hoger dan 40). Omdat de maag kleiner wordt, kun je veel minder eten en hou je desalniettemin een vol gevoel.

Het plaatsen van een maagband (‘stomach belt’ c.q. ‘gastric band’) is een veiliger alternatief voor een maagverkleining. In tegenstelling tot een maagverkleining is de ingreep namelijk terug te draaien (omkeerbaar / reversibel). Toch is ook een maagring op zichzelf geen wondermiddel. Ook bij deze ingreep moet je namelijk gezonde eet- en leefgewoonten aanleren om succesvol gewicht te kunnen verliezen…

Voordelen maagband

De meeste mensen vallen met een maagband ongeveer een halve kilo tot een kilo per week af. Onderzoek heeft uitgewezen dat de kans dat je blijvend gewicht verliest vrij groot is gemeten over een periode van 5 jaar na het plaatsen van een maagring. De voordelen op een rij:

 • De operatie is minder ingrijpend dan bij een maagverkleining
 • De operatie is terug te draaien
 • Er is minder kans op complicaties dan bij een maagverkleining (zoals loslatende hechtingen waardoor bacteriën en maaginhoud in je buikholte terecht kunnen komen)
 • Minder kans op uithongering, vergeleken met een maagverkleining

Indien achteraf blijkt dat je té weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, kan de opening van de maag vergroot worden (de maagband is immers instelbaar).

Nadelen maagring

De grootste nadelen van een maagbandje zijn:

 • Je verliest minder snel gewicht dan met een maagverkleining
 • Je moet vaak voor controle terugkomen bij de kliniek of het ziekenhuis
 •  Soms glijdt de maagband van zijn plaats, waardoor je minder gewicht verliest
 •  Soms gaat je maagklep lekken, waardoor je vaak misselijk bent en/of moet overgeven

Dus…

Het plaatsen van een maagring blijft een ingreep met relatief grote risico’s en is daarom in principe alleen geschikt voor mensen met een BMI van boven de 40 (morbide obesitas) of voor mensen met een BMI tussen de 35 en 40 die lijden aan serieuze obesitas-gerelateerde gezondheidsproblemen.

Als je erover nadenkt om een maagband te laten plaatsen, neem dan contact op met een specialist van het ziekenhuis via je huisarts of een dokter van een privékliniek. Hij of zij kan bepalen of jij geschikt bent voor de ingreep.

Een maagring en afvallen gaan hand in hand. Dat is logisch, want een maagband zorgt er op rigoureuze wijze voor dat je minder gaat eten. Sterker nog, een maagring zorgt ervoor dat je minder kunt eten.

Werking maagbandje

Een maagband is een holle band van siliconen materiaal die net boven de slokdarm om de maag wordt geplaatst. Hierdoor wordt de bovenste maag kunstmatig verkleind, kan er minder voedsel in de maag en zit je dus sneller vol. Een maagring staat in verbinding met een reservoir. Dit reservoir wordt onder de ribbenboog of op het borstbeen bevestigd. Met een injectienaald kan er vloeistof in de holle maagring worden gespoten of afgetapt, waardoor de band opzwelt of in omvang afneemt. Zodoende kan een maagband strakker en losser worden gemaakt nadat deze is ingebracht om zodoende de voedselinname bij te stellen. Het bijspuiten is niet pijnlijk en gebeurt dan ook zonder verdoving.

De maagband-operatie

Een maagband-operatie is een gecompliceerde operatie en er kleven relatief grote risico’s aan. Een maagring-operatie geschiedt als volgt:

 • Operatiepatroon aftekenen
 • Verdoving (plaatselijk of algeheel)
 • Incisies in de buikwand
 • Aanbrengen maagband
 • Straktrekken maagring
 • Plaatsen maagband-reservoir
 • Bevestigen van reservoirslang aan maagring en reservoir
 • Dichten c.q. hechten incisies

Ná de maagbandoperatie

De eerste week na de maagband-operatie dient de patiënt veelal vloeibaar te eten. Na enkele weken kan er weer “normaal” worden gegeten en aan het dagelijkse leven worden deelgenomen. Mensen met een maagband worden doorgaans aangeraden om een diëtiste te bezoeken. Door de nauwere bovenste maag en een aangepast eetpatroon, verandert namelijk de inname van voedingsstoffen (vitamines, mineralen, spoorelementen etc.).

Maagbandje & COPD

Veel mensen die in aanmerking komen voor een maagband hebben (samenhangend met hun overgewicht) te kampen met COPD. COPD is de afkorting voor de Engelse term ‘Chronic Obstructive Pulmonary Disease’ (chronische obstructieve longziekte). Dit is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Bij chronische bronchitis en longemfyseem (COPD) wordt het inbrengen van een maagring ten zeerste afgeraden.

Tot slot

Patiënten verliezen in 1 tot 1½ jaar tijd doorgaans 75 procent van hun overgewicht dankzij een maagband. Wanneer het streefgewicht is bereikt, wordt het maagbandje operatief verwijderd en kan men weer normaal eten. De voordelen van een maagring zijn als volgt:

 • De maag blijft intact.
 • De ingreep is terug te draaien.
 • Gewichtsverlies kan dankzij het maagband-reservoir worden bijgestuurd.
 • De maagband kan desgewenst levenslang blijven zitten.

Let wel: een maagband is géén wondermiddel; enkel een hulpmiddel. Patiënten dienen er reeds alles aan te hebben gedaan om af te vallen. Immers: als je een operatie ondergaat, is het belangrijk om zo fit en gezond mogelijk te zijn. Want hoe zwaarder je bent, des te groter de kans op complicaties gedurende en/of na de operatie. Bovendien dien je ook met een maagring zeer bewust, streng en intensief met je dieet bezig te zijn en te sporten.

Gastric Bypass

Laparoscopische Gastric Bypass

Een ‘Gastric Bypass’ betreft een omleiding van het spijsverteringskanaal, waardoor een stuk van de dunne darm “buitenspel” wordt gezet. Hierdoor neemt het lichaam beduidend minder calorieën op.

 

Filmpje betreffende een Gastric Bypass

 

Voordelen van een virtuele maagband & hypnotische suggesties:

 

 

Hoewel een maagband of maagverkleining een goed behandeling lijkt te zijn van obesitas, is het veranderen van dieet, lichaamsbeweging en levensstijl minimaal even succesvol op lange termijn samen met de installatie van een virtuele maagband. Dit blijkt uit een onderzoek gepubliceerd door International Journal of Obesity.

In het onderzoek werden twee groepen een aantal jaren gevolgd. De ene groep had een operatieve ingreep ondergaan zoals het plaatsen van een maagbandje of het verkleinen van de maag. De andere groep onderging een virtuele operatie, maar werd, net zoals de eerste groep onder hypnose gebracht om een maagbandje te plaatsen die de gewoontes en de porties aanpakt, de hypnotherapeut en ook met adviesdeskundigen op het gebied voeding en beweging.

Harder werken zonder maagband of maagverkleining

Terwijl het verliezen van gewicht en het onderhouden daarvan voor beide groepen ongeveer even snel ging, moest de groep die geen operatie had ondergaan vrijer en gelukkiger werken om deze resultaten te halen.

Groot gedragsvoordeel van obesitas behandeling zonder operatie

De groep die geen operaties had ondergaan tijdens de obesitas behandeling had een belangrijk voordeel: ze hadden hun gedrag aangepast en daarmee hun kijk op lichaamsbeweging en eten. Dit is erg belangrijk voor het op peil houden van hun nieuwe gewicht.

Op lange termijn slechter af met maagband en maagverkleining

De groep met een maagverkleining of een maagbandje at na een aantal jaren veel meer vet en fastfood en was minder bewust bezig met eten dan de andere groep. Bovendien had deze groep vaker last van depressie en stress in vergelijking tot de groep die geen operatie had ondergaan.

Wat dit onderzoek in feite zegt is dat je met een maagverkleining of een maagband op korte termijn makkelijker kunt afvallen, maar dat de complicaties en nadelen slechter zijn dan met een obesitas behandeling die zich puur richt op virtuele maagband & gedragsverandering en de kijk op eten en sport.

Het lijkt dus beter om in het onderbewustzijn veranderingen te programmeren, in plaats van het ondergaan van een operatie.

Voordelen:

Het hypnotherapie proces zal in het onderbewustzijn, net zoals een échte operatie, het placebo effect toepassen.

Het lichaam is tevreden jn met drie kleinere porties voeding, dus niet méér.

JIj gaat de manier van denken die je tot nu toe hebt over voeding en gewichtsverlies herprogrammeren.

De virtuele maagring heeft hetzelfde voordeel van een fysieke of chirurgisch geplaatste maagring, maar dan zonder de risico’s van de operatie.

De therapie om deze te plaatsen loopt over drie sessies.

De behandeling verloopt in verscheidene wekelijkse stappen, in de eerste sessie zal de klant op comfortabele volledig bij bewustzijn, toch in een diep relax staat kennis maken met het begin van de “virtuele operatie”

Waarom zou dit welk werken en niet zoals alle andere methodes die de klant door de jaren heen heeft uitgetest?

Daar het onderbewustzijn luistert maar naar één persoon en DAT BEN JIJZELF ! het signaal is ontvangen.

Een van de belangrijkste bijkomende factoren bij de virtuele maagring is ook: na de behandeling gaan we bij de klant na wat haar/zijn relatie met voeding en eetgewoontes is, door hypnotherapie kunnen we nagaan wat JOUW trigger tot gezond eten en leven zijn… Zodat de start kan gemaakt worden en er werkelijk mooi resultaat blijvend is.

Voor gezondheid & welzijn van Uw lichaam, het voorkomen van eetbuien of “over” emotioneel eten. uiteraard zijn suikerhoudende dranken best te vermijden na deze behandeling

Vaak gaat het om ” gewoonten “, er bestaan geen slechte gewoonten; het gaat vaak over de hoeveelheid of welke keuze U maakt uit het aanbod, hoe vaak en op welke tijdstip van de dag.

Klanten hebben vaak zéér succesvolle diëten gevolgd, jammer als men na lange tijd terug het gewicht erbij ziet komen. Jo-Jo effect van dieet, andere middelen die bijdragen tot een tijdelijk resultaat.Of zelf de keuze dienen te maken naar deze bewezen succesformule!

Denk Jij en wil jij hier meer info over? Of ben je overtuigd dat deze Jouw kans is om definitief die kilo’s eraf te krijgen?

Aarzel dan niet en neem contact op met mij… 0498/42.42.42

Afspraak maken

 

One thought on “Virtuele maagring!

 1. Ik dank je voor de leuke ervaring, ik kan terug normaal gaan slapen, soms luister ik terug naar jouw stem en voel ik me terug meer ontspannen. Door meer en betere slaapkwaliteit ben ik minder gaan eten en herbeleef ik terug alle mooie gezellige momenten aan tafel.
  MVL uit Gullegem
  Ik ben heel blij met het resultaat bij onze dochter. Wij hadden een optie om drie afspraken bij jou te komen en het is gelukt. Ze is 22 jaar en terug heel gezond en het belangrijkste: ze hoeft geen strijd meer te leveren tegen zichzelf.Het zelfvertrouwen is terug en er is geen compensatie meer door ongezonde voeding te nuttigen bij stress of wanneer andere strudenten haar bekijken. Hebben wij niet te lang gewacht om bij jou te komen? Het was de laatste strohalm, redmiddel. Hypnotherapie is de meest aangename en doeltreffende oplossing. Overgewicht is vaak het gevolg van onverwerkte emoties, gebrek aan zelfzekerheid, bepaalde gebeurtenissen, de diëtisten hebben haar goed geholpen, maar dé grote verandering was toen we bij jou langsliepen. Nu de sessies achter de rug zijn begint een nieuw leven. Ze eet regelmatig en soms heel weinig, soms een gewone portie, zoals het weer! Een tweede en derde bord is niet meer nodig. Ikben gelukkig en mijn dochter supergelukkig! Net een relatie begonnen en nu krijgt ze vleugels.
  LVDW uit Menen
  Ik heb Werner gecontacteerd omdat ik al meer dan zover ik me kan herinneren emo eter ben. Een paar maand geleden was ik al eens naar een hypnotherapeut geweest waarna ik me een tijdje beter gevoeld heb. Daarna ging het terug bergaf. En het eten ging twee maal zo hard. Ik dacht: ik heb te weinig karakter. Werner overtuigde mij dat iedereen heel veel karakter heeft, alleen kennen we dat stukje van onszelf niet meer. We zijn het contact kwijt. Mijn gebrek aan zelfvertrouwen en andere problemen die ik al sinds m’n kindertijd heb meegemaakt; bezorgden mij twijfel en angst om te hervallen. Ik weet nog precies hoe “raar” het was om in mijn tijd terug te gaan en ik zat in de buik van mijn mama en hoe ik angsten en verdriet voelde van mijn mama. Daar is het begonnen, zonder dat speciale was ik er nooit achtergekomen, het duurde nog twee sessies vooraleer ik volledig terug was bij mezelf, ik ben gelijk herboren. Dank.
  TC uit Wevelgem

Een reactie achterlaten