Verslaving!

Stoppen met chocolade in grote hoeveelheden!

Emotionele verslaving

In het geval van chocolade zijn er aanwijzingen dat het vaak eerder om een emotionele verslaving gaat.

Chocola wanneer ze boos, verdrietig of onder stress zijn.

Er is een sterk verband tussen chocola en troosteten.

Vaak bij personen na een relatiebreuk of teleurstelling en eenzaam zijn.

Omdat we zo’n link leggen tussen chocola en troost, gaan we het automatisch eten als we behoefte hebben aan die troost.

Op het moment van stress is er vaak drang naar suikers en vetten. En laten dat nu twee voedingsstoffen zijn die in grote hoeveelheden in chocola zitten! Dit alles zorgt voor het sterke gevoel van een chocolade verslaving.

Nu en dan een paar stukjes chocolade maken je heus niet dik. Zolang je de rest van je eetpatroon op orde hebt, vangt je lichaam die extra suikers wel op. Het wordt echter wel problematisch wanneer je in extreme mate de neiging hebt om naar chocola te grijpen. Werk je bij ieder dipje een hele reep weg? Of kun je écht niet meer goed functioneren wanneer je geen chocolade krijgt? Dan is het hoog tijd om iets aan je chocolade verslaving te gaan doen.

Het belangrijkste bij het ‘afkicken’ is dat wij onder hypnose onderzoeken waar de chocoladebehoefte vandaan komt. Welke emoties zijn verantwoordelijk en werken deze in de hand? Dan gaan wij de emoties bewust op een andere manier aan te pakken. We geven gezondere suggesties die jezelf uit je onderbewustzijn zal laten komen.

Zorg voor gezonde voeding in huis. Dwing jezelf om eerst een appel of een ander fruitsoort te eten voor je de chocolade boven haalt.

Wil je de chocola niet volledig gedag zeggen, maar wil je ook gezond blijven eten? Kies dan voor regelmatig een klein stukje heel pure chocola met minimaal 70% cacao. Hoe hoger het cacao gehalte, hoe minder suiker er in zit. Cacao op zich is enorm gezond, het is een sterk antioxidant en levert vitamines en mineralen. Bovendien is de kracht van de suggestie dat: één of twee stukjes reeds voldoende zijn. een gezonde snack!

Stoppen met snoepen!

Een reactie achterlaten